dezvoltarea afacerii cu click și colectarea
Oamenii iubesc produsele pe care le-ar putea cumpăra la îndemâna lor. Dar le vor iubi și mai mult atunci când își vor putea prelua cu ușurință comenzile. Dacă sunteți un magazin fizic care funcționează online, sunt șanse să fi auzit deja de modelul click și colectare. Dar ce este exact și ce poate face pentru afacerea dumneavoastră?

Nu rămâneți în urma concurenței. Aflați cum ați putea crește cu conceptul de click și colectare și pregătiți-vă afacerea pentru comerțul electronic pentru cumpărătorii online.

Ce este click si colectare?

Concurența pe piață este dură. Stabilirea unei prezențe online este una, aplicarea tendințelor comerțului electronic este alta. Pentru majoritatea comercianților de astăzi, click și colectare este o funcție obligatorie pentru a îmbunătăți experiența clienților.

Chiar și înainte de restricțiile de carantină, milioane de clienți s-au mutat deja online pentru nevoile lor. Dar riscul mare de livrări ratate și comenzi deteriorate poate fi o preocupare pentru alții. Aici este locul în care click și colectare este util.

Cunoscut și sub denumirea de „cumpărare online, ridicare în magazin” (BOPIS)„, click și colectare este un canal de cumpărare în care utilizatorii pot face comenzi online și își pot ridica achizițiile într-o locație fizică. Aceste locații pot fi magazinul fizic al magazinului sau, centrele de distribuție, oficiile poștale și alte magazine afiliate. Acum că, cunoașteți definiția click și colectare, iată câteva beneficii ale acesteia care vă pot aduce un avantaj față de concurenți.

1. Potriviți produsele și serviciile cu așteptările clienților

adăugare produs nou
Imagine preluată de pe pagina utilizatorului Strikingly

Odată ce vă faceți produsele disponibile pentru cumpărare online, creșterea vânzărilor poate fi următorul obiectiv. Nu doriți să faceți un client să cumpere o singură dată, vreți să facă achiziții repetate. Îndeplinirea așteptărilor lor este o modalitate sigură de a le capta loialitatea și de a-i face să ia în considerare ce altceva aveți de oferit.

2. Oferiți clientului dumneavoastră capacitatea de a alege

Cumpărătorii doresc să păstreze controlul asupra achizițiilor lor. Funcțiile de click și colectare le permit să își actualizeze preferințele de ridicare oricând și oriunde. Dar ar putea dori, de asemenea, să modifice comenzile sau chiar să le anuleze. Recompensați-vă clienții cu autonomia de a se răzgândi. Fără întrebări.

3. Stimulați vânzările în magazin

Crearea unei experiențe excelente pentru clienți poate fi realizată în magazinul dumneavoastră online, dar doriți și să obțineți venituri din configurația fizică. Imaginați-vă un client care răsfoiește catalogul dumneavoastră online. Ei fac check-out și își aleg locația preferată de preluare. Dacă aleg să-și ridice comanda de la punctul dumneavoastră fizic, vor vedea motive mai tangibile pentru a continua să cumpere de la dumneavoastră. Acest lucru nu numai că poate crește traficul, dar clienții dumneavoastră ar putea lua în considerare să cumpere mai multe articole afișate în magazinul dumneavoastră fizic.

4. Concurați cu giganții comerțului electronic

Prezența dumneavoastră fizică este limita. Giganții comerțului electronic precum Amazon și eBay ar putea atrage mii de clienți în fiecare zi, dar nu oferă interacțiuni față în față, ca dumneavoastră.

configurare magazin
Imagine preluată de pe pagina utilizatorului Strikingly

Atrageți potențiali cumpărători prin crearea unui site web remarcabil, dar faceți-i să rămână cu un plus de interacțiuni offline.

5. Schimburi, înlocuiri și rambursări la fața locului

Clientul dumneavoastră detectează un defect, o problemă de plată sau vede o eroare de informații la ridicarea comenzii. Nu trebuie să vă faceți griji pentru ore lungi de trimitere a produselor înapoi pentru schimb sau de solicitare a rambursărilor. Cu click și colectare, puteți rezolva problemele lor la magazinul dumneavoastră în prezența lor.

De ce clienții ar putea prefera să cumpere la un magazin de colectare

Puneți-vă în pielea clientului dumneavoastră. Dacă îți câștigați banii cu greu, veți dori să cheltuiți fiecare ban cu înțelepciune. Indiferent dacă faceți upgrade la un gadget mai nou sau doriți să vă condimentați garderoba, doriți să vă asigurați că achizițiile dumneavoastră online corespund nevoilor dumneavoastră.

Puteți să vă configurați site-ul web cu servicii de livrare în zona dumneavoastră locală sau să utilizați canalul de click și colectare pentru a oferi cumpărătorilor mai multe opțiuni. Iată câteva motive pentru care clienții dumneavoastră ar putea prefera să cumpere astfel:

  • Economisirea costurilor de transport - Taxele de livrare standard pot fi costisitoare, mai ales atunci când faceți comenzi în vrac. Mulți oameni iau în considerare costurile de transport înainte de a verifica un articol. Dacă aleg să ridice singuri comanda, nu vor trebui să cheltuiască pentru taxele de expediere. Ei vor avea chiar șansa de a verifica alte articole la magazinul dumneavoastră.
  • Mai rapid și mai convenabil - Livrarea produselor direct la ușa oamenilor este un proces lung. În primul rând, magazinul trebuie să găsească un curier. Apoi, serviciul de curierat ridică articolul și îl expediază la depozitul lor. Ulterior, articolele vor fi separate și alocate pentru livrare în funcție de locație. Uneori, fiecare articol trebuie să meargă în centre de distribuție diferite înainte de a obține un personal de livrare. Acest proces durează aproximativ între 3 zile până la o săptămână.

Cu click și colectare, puteți elimina stresul așteptării îndelungate pentru clienții dumneavoastră. Oamenii se pot aștepta la colectare în 24 de ore cu dumneavoastră. O ridicare în aceeași zi poate fi, de asemenea, mai convenabilă pentru clienții care pot trece pe la magazinul dumneavoastră în drum spre serviciu.

  • O locație de preluare la alegerea lor - Arătați clientului că prețuiți preferințele lor. Locația aleasă de ridicare se bazează pe ceea ce este cel mai convenabil pentru ei și este o decizie vitală de recunoscut.

Conceptul click și colectare este un sistem excelent de comandă online pentru afacerile mici. Luați în considerare acest lucru mai ales dacă v-ați creat site-ul web în timpul pandemiei. Este posibil ca unele zone să fie încă supuse restricțiilor sociale, așa că oferiți opțiuni în care clienții dumneavoastră pot intra și ieși în siguranță.

  • Feedback față în față - Clienții apreciază atunci când propunerile lor sunt auzite. Dacă își postează feedback-ul sau sugestiile online, există șanse mari să nu fie abordate rapid. Cu un magazin de colectare, clientul poate spune personal ce părere are despre serviciul dumneavoastră. Uneori, s-ar putea să-i auzi chiar și spunând scurte comentarii despre magazinul și articolele dumneavoastră. Asigurați-vă că le înregistrați pentru referințe viitoare. Nimic nu depășește îmbunătățirile ale serviciului pentru clienți.

Configurați sistemul de comandă click și colectare pentru afacerea dumneavoastră mică

Credeți că sunteți gata să folosiți click și colectare ? Iată lucruri de luat în considerare înainte și în timpul înființării magazinului dumneavoastră:

1. Comunicați cu clienții dumneavoastră

Asigurați-vă că clienții actuali sunt la curent cu actualizările pe care le faceți. Dacă aveți o listă de e-mail cu foști clienți și potențiali, trimiterea unui mesaj este întotdeauna o alegere înțeleaptă. Subliniați câteva dintre beneficiile utilizării noului tău serviciu și furnizați link-uri către magazinul dumneavoastră online. Aceasta poate servi și ca promovare inițială.

2. Creați un catalog online ușor de navigat

Experiența utilizatorului pe site-ul dumneavoastră ar putea influența deciziile clienților de a cumpăra. Asigurați-vă că oferiți fotografii de înaltă calitate ale produsului dumneavoastră cu o descriere exactă. Evidențiați caracteristici specifice și menționați anumite beneficii, dacă există. Aplicați un design receptiv pentru a vă asigura că site-ul dumneavoastră funcționează pe toate dispozitivele, inclusiv pe mobil.

De asemenea, asigurați-vă că puteți naviga cu ușurință și prin comenzile clienților. Căutați cu ușurință comenzi pe site-ul dumneavoastră și obțineți informații precum numele clientului și numărul comenzii atunci când aveți nevoie de ele.

3. Faceți posibile plăți online

Asigurați-vă că singurul lucru care îi mai rămâne clientului este să-și ridice comanda. Adăugați canale de plată online pe site-ul dumneavoastră pentru a eficientiza plățile online.

setare metodă de plată
Imagine preluată de pe pagina utilizatorului Strikingly

Una dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru este să adăugați un buton PayPal pe site-ul dumneavoastră web. Este unul dintre cele mai populare canale de plată astăzi și oferă beneficii atât pentru dumneavoastră, cât și pentru clienții dumneavoastră. Este posibil ca unii oameni să nu se simtă în siguranță că trebuie să-și conecteze conturile bancare pentru a-și finaliza tranzacțiile, așa că adăugarea unui PayPal este o opțiune perfectă.

4. Utilizați e-mailuri de declanșare

Păstrați legătura cu clienții după finalizarea plății. Trimiteți-le e-mailuri care confirmă că, comanda lor a fost finalizată. În funcție de locațiile preferate de preluare, asigurați-vă că le trimiteți actualizări de livrare. Acest lucru ar permite clientului dumneavoastră să se pregătească din timp pentru ridicare, în cazul în care are alte probleme de rezolvat în zilele următoare.

listă audiență
Imagine preluată de pe pagina utilizatorului Strikingly

De asemenea, puteți trimite mementouri prin e-mail. Clienții dumneavoastră ar putea fi ocupați, așa că este o modalitate excelentă de a le aminti ce au comandat și când pot primi. Odată ce comanda este gata pentru ridicare, asigurați-vă că alertați imediat clienții. Poate doriți să trimiteți și mesaje de apreciere după ridicare pentru a crește loialitatea.

5. Conectați-vă cu magazinele afiliate de încredere

Pe lângă magazinul fizic, oficiile poștale și centrele de distribuție, clienții pot alege să ridice o comandă de la un magazin afiliat cu dumneavoastră. Este extrem de vital să cercetați magazinele care acum sunt doar lângă dumneavoastră, dar au și valori de bază și obiective similare cu dumneavoastră.

De asemenea, puteți deveni un magazin afiliat pentru ei și vă puteți deschide magazinul pentru ridicarea comenzilor făcute în magazinul lor. Este o modalitate excelentă de a extinde relațiile și de a menține o concurență sănătoasă în comerțul electronic.

Pe măsură ce oamenii continuă să se deplaseze online pentru a cumpăra produse de bază și alte articole, este important să știți ce înseamnă click și colectare și să înțelegi beneficiile acestuia. Profitați la maximum de click și colectare pentru că este aici.

Se aliniază vreunul dintre aceste beneficii obiectivelor dumneavoastră de afaceri? Atunci acest sistem de comandă online pentru afacerile mici este perfect pentru magazinul dumneavoastră de colectare. Configurați site-ul dumneavoastră de colectare a magazinului astăzi și faceți cumpărăturile online mai bune pentru dumneavoastră și clienții dumneavoastră.